Boštjan Napotnik

 |  Mladina 35  |  Konzum

Domačija novega kova

Kašča Mrlačnik

  • ocena: 3 / 5

Goveji karpačo

Goveji karpačo

Kašča Mrlačnik
Podpeška cesta 22 a, Brezovica
Tel.: 01 365 75 72
www.kasca-mrlacnik.si
Mrlačnikova kašča je odprta vsak dan: od ponedeljka do četrtka od 10. do 22., ob sobotah od 12. do 23. in ob nedeljah od 12. do 22. ure.

Fino:
vinska ponudba
jurčki na žaru

Ne tako fino:
hobotničin in goveji karpačo

Mrlačnik pašte in pice prodaja v cenovnem razponu od 6 do 9 evrov, cene resnejših krožnikov pa se sučejo od 15 do 25 evrov.

Obljubljansko gostilniško dogajanje je bolj ali manj vezano na že desetletja (ali pa še več) v zavest nedeljske južine iščoče mestne gospode zabetonirane birtije. Je pa Konzumov merilnik aktualnega dogajanja v zadnji petletki zaznal kar nekaj novogradenj, ki se odmikajo od železnega repertoarja. Ena od teh novih kompozicij je Kašča Mrlačnik, v neposredni bližini hibernirajočega Poka delujoč pogon, ki z imenom sicer sugerira kleno slovenarijo, a jo hitro relativizira z jedilnim listom, na katerem je po našem štetju nanizanih 43 različnih pic in 42 različnih vrst testenin, k čemur gre prišteti še posebno sezonsko ponudbo. Prav na to se je Konzumova izvidnica naslonila oni dan, ko ni bila pri volji za poglobljeno analizo razlik med špageti »bonaca«, rezanci »vrša« in ravioli »čez plot«. Na promocijskem letaku zapisani špinačni rezanci s kovačem, bučkami in sicilijanskimi paradižniki so se zdeli dovolj vabljivi (kasneje pa se je izkazalo, da so bili tudi čisto korektno pripravljeni), isto je veljalo za sezonsko pico z rukolo, češnjevcem, koščki pršuta in kislo smetano, a smo jo vendarle v svrho komparativistike dali ob bok oni, obloženi s sirom, slanino, čebulo, pikantno omako in feferonom. Obče veljaven zaključek je, da Mrlačnikovi znajo sproducirati hrustljavo oskorjano bazo, ki je ne maličijo z gorami oblog, zatorej zna biti pica tam še najboljša izbira.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: