Boštjan Napotnik

12. 9. 2014  |  Mladina 37  |  Konzum

Man(galica) je več!

Arkade Cigoj, Črniče

 • ocena: 4 / 5

Otvoritvena sladica

Otvoritvena sladica

Turistična kmetija Arkade
Črniče 91
Tel.: 05 36 66 009
www.arkade-cigoj.com
Kaj Cigojevi naredijo iz svojih mangalic in trt, lahko na lokaciji preverjate ob vikendih: ob petkih od 17. do 24., ob sobotah od 13. do 24. in ob nedeljah od 12. do 22. ure.

Fino:
vse, še posebej hrbtna slanina iz mangalice
zelenjavna mineštra
vina in njih cene

Ne tako fino:
če smo sitni, je to predrobtinast figov štrudelj, prilegla bi se nam tudi kakšna pašta

Za pester komparativistični narezek, mineštro, glavni mesni krožnik in sladico je Cigojevim vredno odšteti 25 evrov, ne spreglejte niti jako ugodnih cen njihovih buteljk – merlot za 10 evrov je oferta leta!

Odkar se je predstavništvo Konzumovega referata za mednarodno sodelovanje vrnilo z ekskurzije po csardah naše vzhodne sosede, je z ostrim očesom opazovalo, ali se tudi kje v domovini resno ukvarjajo s pitanjem in debeljenjem nekdaj zelo priljubljene, v zadnjih desetletjih pa skoraj izumrle panonske svinjske pasme mangalica. Skravžljani ovci podobni pujsi namreč rastejo tako, da se odenejo v debelo izolativno plast maščobe, ta pa prodira tudi v meso, ki je zato fletno marmorirano in jako okusno. Skratka: zahotelo se nam je starošolske, sočne in okusne svinjine.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €