Jure Trampuš

19. 12. 2014  |  Mladina 51  |  Politika

Luka Mesec

Tisti upornik z razlogom, ki mu je uspelo v parlament pripeljati Združeno levico, v političnem prostoru pa odpira legitimna vprašanja o nepravičnosti kapitalizma, v katerega se je ujela Slovenija in ves svet

Združeno levico je 13. julija 2014 podprlo 5,97 % volivcev. Postala je peta največja parlamentarna stranka. Ima šest poslancev. Luka Mesec je predsednik poslanske skupine (na fotografiji: zmagoslavje na volilno nedeljo).

Združeno levico je 13. julija 2014 podprlo 5,97 % volivcev. Postala je peta največja parlamentarna stranka. Ima šest poslancev. Luka Mesec je predsednik poslanske skupine (na fotografiji: zmagoslavje na volilno nedeljo).
© Uroš Abram

»Pozno popoldne sem dobil nepopolne izide vzporednih volitev, ravno smo se vozili v Ljubljano, nekako nisem znal odreagirati,« se volilne nedelje, ko se je Združena levica nepričakovano uvrstila v parlament, spominja Luka Mesec. Pričakovali so bistveno manj, na volitve so šli zato, da bi se preizkusili in morda dobili nekaj sredstev za delovanje. Še kakšen teden pred volitvami ni v resnici nihče pričakoval, da bi se Združena levica prebila med parlamentarne stranke. »Seveda sem bil vesel, a da bi bil to moj najsrečnejši dan v življenju … niti ne. Prijeten že, takoj sem si postavil vprašanje, kaj sedaj, kako naprej. Zvečer je bila v stranki evforija, jaz pa sem vse skupaj doživel precej stresno. Na dopust nisem šel, na neki način sem se malo ustrašil nove vloge, zakopal sem se v delo, šele zdaj se počasi navajam na to funkcijo.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.