Boštjan Napotnik

26. 6. 2015  |  Mladina 26  |  Konzum

Železna srajca

Gostilna Belšak, Golo Brdo

 • ocena: 3 / 5

gosja pašteta

gosja pašteta

Gostilna Belšak (Slavkov dom)
Golo Brdo 8, Medvode
tel.: 01 / 36 11 242
Na Slavkovem domu vas Belšakovi pogostijo od torka do sobote od 11. do 21. ure, ob nedeljah in praznikih pa od 11. do 19.30.

Ambient:
nekdaj planinska postojanka je postala prava prostorna gostilna, a ohranila sproščen primesten šmek.

Napitki:
po tri ali štiri čisto simpatične buteljke belega in rdečega, krasna domača žganjica z zdravilno hermeliko ter domač jabolčni in bezgov sok

Dostopnost:
skupaj z gostilno je zraslo tudi kar veliko asfaltirano parkirišče, gibalno ovirani bodo morali premagati štiri ali pet stopnic na pragu.

Fino:
goveja zarebrnica
pehtranovi štruklji

Ne tako fino:
gosja pašteta
srna v omaki

Pričakujte, da boste za obilno in močno pojedino Belšakovim plačali tam nekje okrog 30 evrov. Izdvojiti velja ogromno porcijo bikovih prašnikov za 8 evrov.

»Oštirju, ki ima tak podmladek, se res ni bati za svetlo bodočnost, njegovemu gostu pa ne za kakovosten vir beljakovin,« je v marčnem vremenskem vseku v poznojunijsko predpočitniško obdobje popametoval urednik Konzumovega stenčasa, ko je na njem v rubriki Morda niste vedeli uzrl podatek, da ta mladi Belšakov s Slavkovega doma na svojih plečih iz počepa dvigne 400 kil, z eno roko pa bi teoretično v luft dvignil možaka in pol (140 kg).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €