Boštjan Napotnik

14. 8. 2015  |  Mladina 33  |  Konzum

Domačija = domače

Cejkotova domačija, Goče

 • ocena: 4 / 5

Narezek

Narezek

Kmetija odprtih vrat Cejkotova domačija
Goče 44
Tel.: 031 398 496
Računajte, da boste na Gočah pogoščeni predvsem za konec tedna, sicer pa se za skupine z vsaj osmimi osebki reč požene praktično kadarkoli. Vsekakor pa na Goče ne hodite na pamet, ampak pred obiskom pokličite Davorina na zgoraj priobčeno številko.

Ambient:
v nulo obnovljena stara domačija v res stari, fascinantno zgrajeni in podkleteni vasici Goče

Napitki:
doma pridelana, odležana in ustekleničena vina, pohvalimo predvsem kreftno malvazijo in ekstremne predikate

Dostopnost:
ko boste na Gočah, je najbolje poklicati Davorina, da vas odnavigira do domačije. Gibalno oviranim bo tukaj težko zaradi obilja stopnic, robov in vogalov.

Fino:
namaz iz melancan
krožnik sušenih mesnin, sira in žajblja

Ne tako fino:
kremna juha iz bučk

Kompleten prehranski tretma s striktno domačo robo na Cejkotovi domačiji stane 25 evrov.

»Nikomur več ne verjamem, še najmanj pa domačim!« se je na konzorciju Konzumove dopisniške mreže med debato o silni inflatornosti, ki je v zadnjih letih prizadela besedo »domače« (z vsemi možnimi izvedenkami vred), pridušal koordinator inšpektorskih aktivnosti. Drugi so mu – glede na številne, pretežno negativne osebne izkušnje – hitro jeli pritrjevati, naštevajoč anekdote, ko je kakšen poslovno orientiran osebek nalepko domače upravičeval s tem, da je bil izdelek narejen v Sloveniji. V križarski vojni proti vrivanju enačaja med besedi slovensko in domače smo zato sklenili napotiti trojko na Goče, v eno najstarejših (in najbolj podkletenih) slovenskih vasi, kjer gostom (lani menda iz več kot 120 različnih držav) na Cejkotovi domačiji strežejo samo s tem, kar pridelajo, predelajo in pripravijo sami. Besede domače zato v nadaljevanju ne bomo uporabljali, ker velja za vso košto in vina.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €