Boštjan Napotnik

 |  Mladina 30  |  Konzum

Potrjene ugotovitve Rdeče kozice

Torinese, Palmanova

  • ocena: 5 / 5

Krema iz slanih fi lejev

Krema iz slanih fi lejev

Caffetteria Torinese 
Torinese Piazza Grande 9,
Palmanova
Tel.: +39 0432 920 732

Ob glavnem trgu v Palmanovi lahko posedate vsak dan, razen v sredo; ob ponedeljkih od 6.30 do polnoči, ob torkih in četrtkih odprejo uro kasneje, ob petkih in sobotah zapirajo uro kasneje, ob nedeljah pa od 8.00 do 23.00.

Ambient: lepo obnovljen in skrbno vzdrževan prostor z impozantnim šankom/barom, s kar nekaj mizicami (za dva in več) in veliko, fino teraso s pogledom na trg

Napitki: to je eden najboljših barov v Italiji – kavnih kreacij in iztisnjenih sokov ne manjka, police pa so dodobra zapolnjene s številnimi vinskimi polnitvami, grenčicami in drugimi destilati (tudi handcrafted islandska vodka se najde)

Dostopnost: parkirajte v kateri od ulic, ki vodijo proti glavnemu palmanovskemu trgu; za gibalno ovirane ni zaprek

Fino: 
fokača
teletina s tunino

Ne tako fino: 
nič ne bi imeli proti za kakšen evro nižjim cenam

Ogromni sendviči iz baget, panini in fokače stanejo od 8 do 24 evrov, vitello tonnato 14, serija sedmih minjonov pa 10 evrov.

»Super, bom spotoma nabavil še nekaj belih plastičnih stolov za na teraso!« se je čez zahodno mejo namenjeni ogledniško-poročevalski ekipi za sopotnika začel ponujati očitno ob koncu osemdesetih/na začetku devetdesetih let vzgojeni Konzumov sotrudnik. Ob omembi imena Palmanova je plehko pomislil zgolj na šoping, ne pa na idealno poznorenesančno, leta 1593 ustanovljeno in v obliki pravilne devetkotne zvezde zgrajeno mesto ali (čemur se res čudimo) na kafeterijo Torinese, ki jo je enogastronomska revija Gambero Rosso kar dvakrat – leta 2011 in 2014 – ovenčala z nazivom najboljši bar v Italiji. Vedoč, da so bari v Italiji resna institucija, nas k obisku domnevno najboljšega med njimi niti ni bilo treba hudo priganjati. Pravzaprav nam je po obisku žal le, da ob od poletnega sonca razžarjeni, malenovsko-fellinijevski glavni palmanovski trg nismo sedli že kdaj prej – strast, inovativnost, spoštovanje do sestavin in raziskovalni duh, zapakirani v sproščeno in lagodno bistrojsko doživetje, so nas hitro spravili na hrbet.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: