Boštjan Napotnik

 |  Mladina 27  |  Konzum

Kletne debate

Kevder, Brezovica

  • ocena: 4 / 5

Narezek iz kolekcije mesnin Jordana Cigoja

Narezek iz kolekcije mesnin Jordana Cigoja

Kevder bar
Podpeška cesta 1
Tel.: 051 671 003
V Kevdru džintonike in brintonike mešajo od srede do petka od 17. do 23., ob sobotah pa od 18. do 23. ure.

Ambient:
kot sugerira že ime, gre za obokan, s sodom in veliko masivnega lesa ter številnimi steklenicami opremljen prostor

Napitki:
steklenico dueta lex Edija Simčiča stočijo za silno ugodnih 45 evrov, imajo tudi plejado različnih džinov in tonikov in piv

Dostopnost:
parkirnih mest je dovolj, za gibalno ovirane ni hudih zaprek

Fino:
s sivko prekajen losos
zorena govedina
džin & co.

Ne tako fino:
ocvrti oslič

Porcija narezka je 7, dimljenega lososa 6, girice so po 5, kevder burger 6, stejkovje po 35 €/kg, torta 3,5 evra.

»Upam, da gre za resno klet, ki bo temperaturno znosnejša od tegale tu. Gagam!« Tako nekako si je v soparnem poznem popoldnevu prepoteni obraz pahljal eden od članov tokratne Konzumove odprave, namenjene v skrivnosten plac, ki nosi ime Kevder in ki bi ga sodeč po vedenju na družabnih omrežjih zlahka prišteli k valu novodobnih hipsterskih placov. No, ne bi se mogli bolj motiti: Kevder operira ob nekdaj slavni in ugledni ter ambiciozni brezoviški restavraciji Pok. To je gospodar, nezadovoljen s smermi razvoja visoke kuharije, zaprl ter vmes nekaj let premišljeval o odprtju kakšnega bolj sproščenega, ležernega obrata. Predvsem pa se je študijsko (ter s poskusi in napakami) lotil preučevanja zorenja mesa, rezultati pa so zdaj na voljo kot osrednja atrakcija Kevdra, ki je nekakšen bastard med barom, pivnico, bistrojem in stejkdžinico. Konkretno je to videti tako, da lahko že pred startom z glavnim kletarjem zastaviš resno debato o džinih in brinovcih in tonikih in raznolikih aromatskih shemah, ki jih dobiš z njih mešanjem. Teoretična debata se kmalu preobrne v lepo praktično implementacijo na suho (torej nič sladkasto) vižo namešanega džintonika, besede pa se začnejo vrteti okrog košte. Izvemo, da mojster na desko sicer zlaga rezine iz izjemne kolekcije mesnin Jordana Cigoja – na jeziku topeč se hrbtni špeh, dišečo salamo in nedolžen kare –, da skuto sam meša z bučnim oljem in frišnimi gvercami, da sam pripravlja in melje ne ravno lepo, zato pa zelo okusno, krasno mazavo, rahlo sladko račjo pašteto in – to je od vsega skupaj še najbolj frajersko – da sam, in to na sivkinem dimu, hladno prekajuje lososa. Ouje, srči – tale losos je res krasen! One sivke je ravno prav čutiti v ozadju, vse skupaj pa se s kosmom putra na kruhu zaokroži v izjemen hladen prigrizek. Bravo!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: