Solni cvet - pri Damjanu, Sečovlje

Resničnostni šov

 • ocena: 1 / 5

dobra prva epizoda...

dobra prva epizoda...
foto: Boštjan Napotnik

 

Restavracija Solni cvet - pri Damjanu
Seča 115 a, Sečovlje
Tel.: 040 654435
Soline odpirajo uro po sončnem vzhodu in zapirajo uro pred sončnim zahodom. V Solnem cvetu je vedno na voljo kakšen napitek, za hrano pa prej le preverite po telefonu.

Fino:
lokacija hladne predjedi

Ne tako fino:
trdost panna cotte vsa tista smetana na raviolu presušen brancin

To, kar sicer lahko le opazujete ob sobotah popoldne na televiziji, vam je v resničnem svetu na voljo za približno 35 evrov za štirihodni obrok.

Michael Pollan, ameriški prehranski pisec in agitator, je lani enkrat v New York Timesu razvil zanimivo tezo, da je dandanašnji kuharija postala zelo podobna spektatorskim športom: da je ogromno ljudi, ki se zanjo zanimajo, jo spremljajo in gledajo po TV-ju, in zelo malo onih, ki bi jo sploh, kaj šele redno, prakticirali. In res, veliko raje, kot da bi mesili testo za kruh, gledamo Jamiejevo ročno ožemanje limon, Nigellino pocensko igranje vloge skrbne kuhajoče matere, ki, medtem ko so otroci v šoli, na polno flirta s kuhinjsko TV-kamero, in Ramseyjev mobing vsega, kar mu prekriža pot v katerem od njegovih šovov. No, Konzumu se je s službenega vidika zdelo še najbližje Ramsayjevo servisiranje zavoženih obratov, ampak ko smo po nekaj epizodah ugotovili, kakšno pocensko dramatizirajočo cmizdrarijo so Ameri naredili iz originalnih angleških Kitchen Nightmares, smo obupali tudi nad napizdevajočim škotskim bullyjem in pri spremljanju prehranske ekranske ponudbe ostali na domačem pragu: pri ribjeoki kuhariji (slavnih, jasno), ki na ustne vsakodnevno prinaša vzdihe tipa ofak, a oni bodo to dejansko pojedli?; ultra trendovskih urbanih zakoncih, ki jima med demonstracijo priprave pravega newyorškega hot doga popokajo hrenovke, in pri onem materam ljubem Primorcu z rutko iz nacionalkinega sobotnega popoldneva.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!