Boštjan Napotnik

22. 4. 2011  |  Mladina 16  |  Konzum

Promenada , Bled

Pri bivšem

 • ocena: 2 / 5

hrustljavi smuč

hrustljavi smuč
foto: Boštjan Napotnik

Restavracija Promenada
Cesta svobode 15, Bled
Tel.: 04 579 1839
www.sava-hotels-resorts.com/si/destinacije/bled/programi/kulinarika/promenada
V Promenadi z obširnega jedilnika nakuhavajo vsak dan od poldneva do desetih zvečer. Ob ponedeljkih pa hranijo labode.

Fino:
curryjev cappuccino s škampi
file jezerskega smuča
karamelizirana skutna omleta

Ne tako fino:
sorbet iz zelenih jabolk
izbor sirov čokoladni sufle

Če boste po špancirju okoli Blejskega jezera namesto na kremšnite zavili v Promenado, boste porabljeno energijo lahko nadomestili za približno 70 evrov.

Ne vem, ali se kdo še spomni precej blesavega oglasa iz sredine osemdesetih let, v katerem se je neka mozoljasta pubertetnica spogledovala s kamero, rekoč: »Ime mi je Hay! In težko me je ujeti!« Ne vprašajte me, kateri najstniški preparat ali linijo oblačil je oglaševal omenjeni spot, a zdi se, da bi ga danes lahko uporabil Andrej Kuhar. Mojster kuharije, za katerega smo prvič slišali, ko je celotno slovensko kulinarično novinarsko srenjo očaral z bivšimi Michelinovimi zvezdicami, prikuhanimi na začasnem kuharskem delu v Nemčiji, in ki je, ko se je vrnil iz gastkocharije, najprej vzel v roke glavno kuhalnico v bivši maršalovi blejski rezidenci, Vili Bled. A še preden mu je do konca uspelo odkuhati dve sezoni, je Vila prešla pod drugo upraviteljstvo, Kuhar pa je malo povedril v restavraciji Veranda v hotelu Golf, avgusta lani pa so v hotelu Park, vis-à-vis vhoda h kremšnitam, pod njegovo komando odprli restavracijo Promenada. A glej ga, zlomka - komaj se je glas o novi Kuharjevi kuhinji utegnil razširiti po visoke kuharije lačni državi, že je konzumski dvojec na kraju samem pričakala informacija, da je Kuhar v Promenadi že od 1. aprila bivši. Da sicer še vedno strežejo njegov menu, ki da ga pripravlja njegova ekipa, ampak mojster sam pa že obratuje v prestolnici.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €