Boštjan Napotnik

 |  Mladina 4  |  Konzum

Restavracija Kendov dvorec, Spodnja Idrija

Luštkan'

  • ocena: 5 / 5

iz morja med tatare

iz morja med tatare
foto: Boštjan Napotnik

Restavracija Hotel Kendov dvorec
Na griču 2, Spodnja Idrija
Tel.: 05 37 25 100
Odprto vsak dan za kosilo in večerjo, priporočamo rezervacije!

fajn:
suho marinirana postrv
vinoznanstvo celostni vtis (koncept, oprema, izvedba)

ne tako fajn:
porcije sirovih štrukljev bi bile premajhne, tudi če bi bile dvakrat večje :-)

Kdor ima v žepu 45 evrov in se ne boji ovinkov, bo na koncu poti pri prijaznih ljudeh nagrajen s krepko in pristno idrijsko kuharijo v izjemno fletnem ambientu.

Ko so me poleti, še preden se je vedelo, da bo treba od jeseni obiske oštarij natančno popisovati, zvabili v Spodnjo Idrijo, sem si za furo po znamenitih ridah iz Godoviča proti Idriji v glavi rezerviral dve uri minimum. Celo informaciji iz navigacijske naprave, ki je suvereno prikazovala, da bomo na cilju prej kot v eni uri, nisem verjel, a sem vseeno - predvsem zaradi strogosti glasu, ki zelo spominja na ton poslanke Irglove - natančno sledil navodilom in pred ljubkim dvorcem parkiral nepolno uro po odhodu iz Ljubljane. Od prvega pogleda na zunanjost dvorca pa do zaključka resnega celodnevnega gostinsko-hotelirskega tretmaja so mi v možganih čepele pravzaprav le tri misli. Prva je trdila: O hudo, kako je tle lepo!, druga: O hudo, kako je tle dobr!, tretja pa je spraševala: Zakaj sem pa jaz zdajle šele prvič tukaj? Namreč - dvorec, katerega zametki nesejo nazaj tja do 14. stoletja, je opicanjen do zadnje podrobnosti, pa ni to oni tip zadrgnjene opicanjenosti, ob kateri človek proletarske provenience niti ne ve, kako točno bi se nosil, ampak nad vsem skupaj veje en tak prijazen, po idrijsko odpičen duh (kdor je bil kdaj v Idriji, bo že vedel, kaj imam v mislih).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: