Boštjan Napotnik

14. 6. 2011  |  Mladina 44  |  Konzum

Restavracija Pri Florjanu, Maribor

K(l)onkurenca

 • ocena: 3 / 5

2 x 4 za drvarja

2 x 4 za drvarja
foto: Boštjan Napotnik

Pri Florjanu,
Grajski trg 6, 2000 Maribor,
T. 05 908 48 50.
Odprto od ponedeljka do četrtka od 11.00 do 22.00, ob petkih od 11.00 do 23.00, ob sobotah od 12.00 do 23.00, ob nedeljah in praznikih pa sploh ne.

Fajn:
- ragu iz kopuna
- dobra cena vin na kozarec (Verus!)
- fletna nadgradnja dunajca

Ne tako fajn:
- dimenzije glavnih jedi (možno, da bo to kdo uvrstil tudi pod razdelek “fajn”)
- sadno igranje z jagenjčkom

Za lačne mariborske pro-choice lovce na kozmopolitski chic in enodnevne ICS-turiste na poti od Akvarija na Lent. Normalno velik trebuh bo čez in čez zapolnjen za okrog 30 evrov.

Če se z vlakom ICS na sobotno jutro odpelješ v Maribor, te neprijetno preseneti zaprt snack bar, ki ga - tako kondukter - državno železniško podjetje oddaja v najem privatni firmi, ta pa ob sobotah in nedeljah ne dela. WTF?! In tako se nas je na peron vsul poln vlak lačnih in žejnih in domnevam, da si je kaj kmalu vsak izmed nas našel svoje mariborsko gostinsko zavetišče. Plan A naše tokratne izletniške skupine je bil sicer preveriti, kako se ob Dravi obnese že pred leti zasajen in po Mediteranu vonjajoč gostinsko-vinotečni kompleks Rožmarin, pa se nam je nato po spletu okoliščin korak ustavil že prej, Pri Florjanu na Grajskem trgu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €