Darja Kocbek

5. 6. 2008  |  Mladina 23  |  Ekonomija

Top flop: Piratstvo se le počasi zmanjšuje

Organizacija Business Software Alliance (BSA) je predstavila izsledke najnovejše letne raziskave o piratstvu programske opreme v svetu, ki jo je za organizacijo opravila neodvisna mednarodna analitska hiša IDC. Rezultati kažejo, da se je stopnja piratstva programske opreme v državah Evropske unije v letu 2007 znižala za eno odstotno točko v primerjavi z letom prej in je znašala 35 odstotkov. Trend v večini držav po svetu je upadanje piratstva programske opreme, v številnih pa je ostalo na enaki ravni kot leto poprej. Med njimi je tudi Slovenija, saj je stopnja piratstva v letu 2007 ostala enaka, torej 48-odstotna. K izgubam ponudnikov programske opreme smo Slovenci prispevali 39 milijonov dolarjev.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.