Boštjan Napotnik

 |  Mladina 30  |  Konzum

Al cacciatore/Pri lovcu - La subida, Cormons/Krmin

Zvezdne steze

  • ocena: 5 / 5

Pehtran na zajcu

Pehtran na zajcu
© Boštjan Napotnik

Al Cacciatore/Pri lovcu (La Subida)
Localita Monte 22
Cormons/Krmin (Italija)
+39 0481 60531 62388
www.lasubida.it

Pri lovcu ob sobotah in nedeljah dajejo tako kosilo kot večerjo, ob ponedeljkih, četrtkih in petkih samo večerjo, ob torkih in sredah pa zaprejo.

fino:
holistična gastro-uživaška izkušnja
zajčji file s pehtranom
vlivanci z jurčki in bučkami
Sirkov kis

ne tako fino:
rubrika tokrat ostaja prazna

Za sedemhodni meni (plus pet malih crkljajočih bonusov) bo vsak zvezdojedec lahkega srca odštel nadvse korektnih 60 evrov.

Da te pri Sirkovih, ravno toliko zahodno, da se Brdom že reče Collio, Krminu Cormons, restavraciji pa Pri lovcu pa Al cacciatore, hitro vrže na hrbet, je že dolgo, dolgo nazaj skusil ata Ilovar. Od takrat je preteklo precej kubikov Soče/Isonza, v čebrih Sirkove kisarne je iz grozdja po naravni alkimistični poti nastalo kar nekaj hektolitrov izjemnega kisa, za mizami frajersko/stajliš/retro-etno opremljenih soban posestva se je zvrstilo nebroj pristnega oštirstva učečih se adeptov, vsaj enkrat pa so na dvorišču La Subide parkirale štiri Michelinove pnevmatike, katerih voznik inšpektor je ugotovil, da je ob imenu restavracije v gastro vodiču gumarske firme treba natisniti tudi zvezdico. Pri lovcu je tako tudi uradno postala del gostinske špice, kar je s sabo prineslo tudi precej nove mednarodne zvezdolovne klientele. Tako se je za časa našega obiska izza miz poleg nekaj živahnih italijanskih druščin dalo slišati tudi redke replike nemških rodbin, žužnjanje poljskega para in široke e-je madžarske druščine, a zdi se, da ves ta glam ni načel ljudomile lovčeve substance.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: