Boštjan Napotnik

9. 9. 2011  |  Mladina 36  |  Konzum

Makedonka, Kranj

Makedonska reprezentanca

 • ocena: 3 / 5

Na žaru: ovijač

Na žaru: ovijač
© Boštjan Napotnik

Gostilna Makedonka
Kolodvorska 2, Kranj
Tel.: 04 20 20 120
www.pri-tetki.page.tl
Makedonsko marendo si lahko omislite vsak dan od 8.00 do 24.00, ob nedeljah in praznikih pa boste morali na odprtje počakati do 10.00.

Fino:
telečja čorba
selsko meso
ovijač

Ne tako fino:
piruška
makedonska tava

Strošek nekajurnega posedanja in ekstenzivnega degustiranja košte bivše jugoslovanske republike Makedonije znaša dobrih 20 evrov na jedca.

Če lahko za katero od reprezentanc na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki rečemo, da je presenetila vse po vrsti, ostanemo pri dveh možnostih: ena je finska, za katero so vsi mislili, da jo bodo popapcali za malo malico, pa so se nato nasavnani severnjaki zataknili v grlu tako Črnogorcem kot Bosancem in Hercegovcem in se celo uvrstili v drugi del tekmovanja; druga je makedonska, ki je po začetnem popušu na tekmi s Črnogorci po vrsti stresla vse druge tekmece, z največjim veseljem zagotovo svoje južne prijatelje Grke in naše južne prijatelje Hrvate. In to čeprav so se Makedonci med pripravljalnim turnirjem v Ljubljani menda tako užgali med seboj, da se je njihov velikan Samardžiski po eni od tekem ves besen odpravil na supergarski šoping v BTC in nato na obrobju Novih Jarš čisto izgubljen iskal hotel, košarkarskemu friku, ki ga je spoznal in zategnil v mesto, pa je med vožnjo razložil, da v tej ekipi ne štima »ama baš ništa!«.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!