Berlusconi?

Manever s tožilstvom je demonstracija moči in naložba v strah

Soobtožena Janez Janša in Tone Krkovič na sojenju v zadevi Patria. Bo tožilstvo umaknilo obtožni predlog, preden bo v zadevi razsojeno?

Soobtožena Janez Janša in Tone Krkovič na sojenju v zadevi Patria. Bo tožilstvo umaknilo obtožni predlog, preden bo v zadevi razsojeno?

»Večina v italijanskem parlamentu je spet spremenila zakonodajo in razširila imuniteto predsedniku vlade Silviu Berlusconiju. V prihodnje pol leta bosta zastarala še dva kazenska postopka, ki ju je sprožilo tožilstvo, med drugim tudi postopek, v katerem mu očitajo korupcijo in zlorabo položaja«, smo do nedavna skorajda vsak teden brali v italijanskih medijih in se nasmihali italijanskim prigodam. Je sprememba zakona o vladi, s katero se pristojnost nad tožilstvom v nasprotju z mednarodnimi akti in odločitvijo ustavnega sodišča prenaša s pravosodnega na policijsko ministrstvo, drugačna? In zakaj se pri nas nihče ne nasmiha?

Premik tožilstva izpod ministrstva za pravosodje na ministrstvo za notranje zadeve je le ena od sprejetih sprememb zakona o vladi, ki predvideva zmanjševanje števila ministrstev in posledično združevanje področij, ki so jih prej pokrivala različna ministrstva, pod nova, večja ministrstva. Vendar v tem primeru ne gre za to.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.