Borut Mekina

7. 6. 2013  |  Mladina 23  |  Politika

Cena korupcije državnega vrha

Ministrstvo bo patrie vrnilo, a sledi tožba Sistemske tehnike za 275 milijonov evrov

V protikorupcijski klavzuli, ki je vključena v pogodbo med obrambnim ministrstvom in Patrio, je zapisano, da se izvajalec, torej Patria, pri poslu s Slovenijo zavezuje, da ne bo dal ali obljubil kakršnegakoli darila ali plačila v denarju ali kakem drugem dragocenem predmetu posredno ali neposredno kateremukoli funkcionarju, uslužbencu ali zaposlenemu v katerem od državnih organov, politični stranki ali kandidatu politične stranke. In sicer »z namenom podkupovanja«. Poleg tega se Rotis oziroma Patria zavezujeta, da ne bosta napeljevala kakega funkcionarja, uslužbenca ali drugega zaposlenega, stranko ali kandidata k zlorabi položaja ali k vplivanju na katerikoli zakon ali odločitev naročnika ali drugega pristojnega organa zato, da bi s tem »pridobil, obdržal ali usmeril posle« k sebi ali svojim povezanim podjetjem. V teh primerih naj bi bila pogodba nična.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.