Borut Mekina

13. 9. 2013  |  Mladina 37  |  Politika

Izvor Janševe gotovine

Od kod izvira denar, s katerim je bančna uslužbenka Nataša Pajenk plačevala življenjske stroške zakoncema Janša

Brat bratu preko sestrične? Rajko Janša na poroki Janeza Janše in Urške Bačovnik.

Brat bratu preko sestrične? Rajko Janša na poroki Janeza Janše in Urške Bačovnik.
© Denis Sarkić

»Ne komentiram,« nam je odgovoril hrvaški podjetnik Marijan Palić. Postavili smo mu preprosto vprašanje. In sicer zakaj je pred približno letom dni, 27. novembra 2012, v Slovenijo nakazal 250 tisoč evrov. To je točno tistih 250 tisoč evrov, ki bi morali biti do 30. novembra lani nakazani na osebni bančni račun Rajka Janše, brata bivšega predsednika vlade Janeza Janše. In drugič, zanimalo nas je, zakaj je Marijan Palić s svojima dvema hrvaškima podjetjema sodeloval pri nakupu praktično ničvrednih podjetij Rajka Janše, ki je tako zaslužil vsaj 1,4 milijona evrov. Za prvo podjetje je Rajko Janša dobil 1,15 milijona evrov, kažejo podatki iz slovenskega sodnega registra. Za drugo pa vsaj 250 tisoč evrov od predvidenih 1,2 milijona.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.