Odpis dolgov

Zakaj bi bilo treba odpisati vse mednarodne in potrošniške dolgove

Ljubljana, januar 2014

Ljubljana, januar 2014
© Borut Krajnc

Po drugi svetovni vojni so delavcem v zahodnih, kapitalističnih deželah ponudili tole kupčijo: če boste odslej pustili ob strani kakršnokoli fantaziranje o predrugačenju sveta, če boste torej pustili ob strani komunistične in socialistične fantazije, boste lahko imeli sindikate in celo pahljačo socialnih ugodnosti – pokojnine, dopuste, zdravstveno oskrbo, šole. In res, delavci so se odrekli fantaziranju o drugačnem svetu, v zameno pa so dobili socialno državo, spodobne plače in visoko življenjsko raven.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Matevž Krivic, Sp. Pirniče

    Odpis dolgov

    Na novoletno jutro sem, ker ta dan ni časopisov, v Mladini prebral odlični Štefančičev članek (bravo, Marcel!), kako je kapitalizmu uspelo izničiti tako praktične izkušnje vseh poprejšnjih tisočletij in stoletij spopadanja človeške družbe s problemom dolgov kakor tudi odseve teh praktičnih izkušenj v religioznih prepovedih in obsodbah oderuštva - ne da bi se zavedal, da me takoj za tem, ker bi mi 2. Več