Martin Kovač

 |  Mladina 14  |  Družba

Sumljivi obedi

Kako v zavodih ŠOU v Ljubljani mešetarijo in sklepajo kupčije?

Subvencionirana študentska prehrana je lahko dober posel (na fotografiji študentska menza Indeks)

Subvencionirana študentska prehrana je lahko dober posel (na fotografiji študentska menza Indeks)
© Borut Krajnc

Funkcionarji Študentske organizacije Univerze v Ljubljani zadnje desetletje iščejo svoj raison d’etre. Pri tem se zatekajo k množičnim projektom, ki temeljijo predvsem na reševanju socialnih vprašanj študentov. Eden takšnih je pred dobrim letom odprta menza Indeks. Namen takratnega predsedstva organizacije, ki ga je vodil Rok Liković, še sedaj predsednik, je bil, da se študentom omogoči najnižja mogoča cena obroka, sočasno pa bi z dobrim zgledom ponudbe zdrave hrane prisilili druga podjetja na trgu, da jim sledijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Andrej Klasinc, direktor ŠOU v Ljubljani,

    Sumljivi obedi

    Zavod Študentska menza je zasebni zavod, ki je bil leta 2013 ustanovljen s strani ŠOU v Ljubljani z namenom zagotavljanja zdrave, kakovostne in cenovno dostopne študentske prehrane. Posebno skrb zavod namenja socialno ogroženim študentom, katerih število iz leta v leto narašča, s tem pa narašča tudi število študentov, ki nimajo dovolj denarja, da bi si lahko zagotovili vsaj en topel obrok dnevno. Več

  • Martin Kovač, Mladina

    Sumljivi poobedki

    V odgovoru na članek »Sumljivi obedi« (Mladina, št. 14, 3. 4. 2015) direktor ŠOU v Ljubljani in direktor Zavoda Študentska menza s svojimi dragocenimi pojasnili zgolj potrjujeta temeljno namero članka. Študentska menza je dokaz, kako se prepletajo javno poslanstvo študentske organizacije s poslovnimi interesi zasebnikov. Ta »banalnost zla«, za legitimno politično krinko ŠOU skriva legalno pokritje študentskega... Več