Oživljeni fašizem

Kako se evropska demokracija spreminja v histerijo – in kako se ta histerija spreminja v fašizem

Enostavna enačba v Kölnu: Begunci = Posiljevalci niso dobrodošli

Enostavna enačba v Kölnu: Begunci = Posiljevalci niso dobrodošli
© Profimedia

Ko je Donald Trump rekel, da so Mehičani kriminalci, posiljevalci in morilci, da bo na ameriško-mehiški meji zgradil zid, ki bo večji od kitajskega, da bo deportiral vse sirske begunce, ki so v Ameriko prišli v času Obamovih mandatov, da bo strogo nadzoroval vse muslimane, ki živijo v Ameriki, in da bo muslimanom prepovedal vstop v Ameriko, so se ljudje zgražali. V Ameriki in širom po svetu, tudi pri nas, v Evropi. Trump je norec, rasist, fašist, smo slišali. Kaj če ta človek postane ameriški predsednik? Kako to, da lahko tak človek sploh kandidira za ameriškega predsednika? To je sramota! To je blamaža! Kako nizko je padla Amerika!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Sara Vošinek, Ankaran

    Oživljeni fašizem

    Od lani nas je namreč strah Grkov, beguncev, muslimanov, severnjakov in Hrvatov. Grkov zato, ker so leni in ne delajo nič, goljufajo državo in hočejo, da jih mi, pošteni slovenski delavci podpiramo. Da je ogorčenje še večje, lahko povlečemo vzporednico med njimi in našo Združeno Levico a.k.a komunajzerji. Takimi novodobnimi, ki so še hujši kot uni ta stari jugoslovanski, ker tej kritizirajo kapitalizem, prosti trg... Več