Uredništvo

 |  Svet

Jordan Peterson na zdravljenju zaradi odvisnosti 

Kritiki mu očitajo dvoličnost, da sam ne živi po 12 pravilih, ki jih v knjigah za samopomoč pridiga svojim bralcem

Jordan Peterson, konzervativni mislec, junak desnice

Jordan Peterson, konzervativni mislec, junak desnice
© Gage Skidmore / Flickr

Uspešen kanadski avtor in klinični psiholog Jordan B. Peterson je v Rusiji na zdravljenju zaradi odvisnosti od pomirjeval. Njegova družina je javnost seznanila s podrobnostmi njegovega zdravstvenega stanja. Peterson je postal vodilni glas globalne liberalno-konservativne »tihe večine«, lani pa se je v odmevnem debatnem dvoboju v Torontu pomeril tudi s slovenskim filozofom Slavojem Žižkom.

O Petersonovem zdravstvenem stanju je na portalu YouTube spregovorila njegova hči Mikhaila, ki je javnost seznanila z očetovo odvisnostjo, za katero trpi že osem mesecev, odkar so mu pred nekaj leti predpisali zdravila za lajšanje anksioznosti. Kot je pojasnila, naj bi naslednje sporočilo za javnost posnel Jordan Peterson sam. 

Peterson se zdravi zaradi hude zasvojenosti z benzodiazepini (skupina anksiolitikov), pred kratkim pa je bil celo v umetni komi in blizu smrti, je razkrila Mikhaila, zato se je v zadnjem letu tudi umaknil iz javnega življenja. 

Novembra je odšel v rehabilitacijski center v New York, njegovo zdravstveno stanje pa se je čez zimo poslabšalo, spopadal se je tudi s samomorilskimi nagnjenji. 

PREBERITE SI TUDI:

DTwEFa5NW2k

g8GSlP2yCD8

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.