Uredništvo

 |  Politika

Ko je Hojs poimensko objavil plače policistov

NAJBOLJ BRANO V LETU 2021

Januarja je notranji minister Aleš Hojs ocenil, da je stavka policistov "neupravičena in neutemeljena", zato je naročil evidenco stavkajočih policistov in na spletni strani notranjega ministrstva poimensko objavil plače 8694 uslužbencev ministrstva, policije in resornega inšpektorata.

Pri vsakem zaposlenem so navedeni ime, naziv, enota in bruto plača, ki jo je prejel za mesec december. Naveden je celoten bruto znesek skupaj z vsemi dodatki, na ministrstvu pa so pojasnili, da so plače zaradi dodatka na rizične razmere zaradi epidemije od deset (na ministrstvu in inšpektoratu) do dvajset odstotkov (na policiji) višje kot sicer. Prav tako so lahko v decembrski plači zajeti tudi poračuni plač dodatkov za pretekle mesece. Daleč najvišje plačilo je decembra tako prejel vodja preiskav na NPU Igor Razpotnik (9589,75 evrov bruto), še pet jih je zaslužilo več kot 7000 evrov, najnižje plače (940,58 evrov bruto) pa so prejeli kandidati za policiste.

CELOTEN ČLANEK JE NA VOLJO NA TEJ SPLETNI POVEZAVI >>

Aleš Hojs

Aleš Hojs
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.