Uredništvo

 |  Družba

Benjamin Krnetić / »Dokler ne bo svobodna Palestina, ne bo svoboden nobeden od nas«

IZJAVA DNEVA

"Nemoč ni zgolj posledica, je strategija TikTok kapitalizma. Klasična neo-lib poteza je individualizacija in spektakelska vrednost države in njenih institucij. Pozivi so iluzije, izjava v časopisu je nož v strelskem obračunu. Moja jeza je nepomembna. Mi smo otroci genocida v Srebrenici, 20.000 izbrisanih v Sloveniji, Natovega bombardiranja Beograda. Vse, kar zmoremo, je novo generacijo naučiti dejstva, da človeško življenje ni nič vredno. Svet, kjer je odgovornost, podobno kot kapital in politična moč, pretočena v roke posameznika, se pravi belega boomerja, je svet small-dick-energy diplomacije, ki jo omogoča moj volilni glas. Je javno-zasebno partnerstvo v disrupciji okolja kot nepremičnine. Je Lidl logika naših gledališč. In zato so mrtve otroške oči v Gazi realiziran potencial vseh nas, ki bomo, ali smo že, zrasli v državo. Zato, dokler ne bo svobodna Palestina, ne bo svoboden nobeden oziroma nobena od nas. Vojaška in tehnološka dejanja države Izrael dojemam kot nameren in sistematičen genocid nad nedolžnim palestinskim ljudstvom."

(Benjamin Krnetić, igralec, za Mladino o tem, da so vojaška in tehnološka dejanja Izraela nameren in sistematičen genocid nad nedolžnim palestinskim ljudstvom)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

DOST JE! Pobijanje, razstreljevanje, poniževanje in razčlovečevanje Palestincev se mora nehati – takoj. Piše Marcel Štefančič, jr. >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.