Mednarodni grafični likovni center

MGLC je bil ustanovljen leta 1987. Pobuda za ustanovitev je bila dana, da bi zagotovili nemoteno delovanje, organizacijo, raziskovanje in zbiranje sodobne svetovne grafične produkcije in nemoteno organiziranje in razvijanje edine mednarodno uveljavljene in največje likovne manifestacije v Sloveniji, to je Grafičnega bienala, ki traja nepretrgoma že več kot 55 let. MGLC je v času svojega obstoja ustvaril mednarodno zbirko umetnin, ki šteje 8314 eksponatov, med njimi posebno zbirko knjig umetnikov, ki sodi med redke takšne zbirke v Evropi in svetu. Ustvaril je tudi možnosti za izdajanje in produkcijo grafik, grafičnih map in drugih tiskanih projektov v grafičnih delavnicah, ki povprečno gostijo več kot deset umetnikov na leto. Številni slovenski umetniki in umetniške skupine so se odločili svoje opuse ali posamezne dele opusov in arhive zaupati v hranjenje in last MGLC. Na leto pripravi povprečno šest razstav, doslej je izdal več kot sto publikacij, knjig in katalogov. Med umetnostnimi institucijami je že več let vodilni v Sloveniji po številu izdanih katalogov. Je ena redkih umetnostnih institucij v državi, ki intenzivno in načrtno dela z javnostmi, kar dokazuje njegova medijska prepoznavnost. Izvaja obsežen pedagoški program z delavnicami in izobraževalnim programom ter intenzivno sodeluje z vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami, pa tudi fakultetami. Prav zdaj poteka 28. bienale.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.