Uredništvo

 |  Svet

12 kvadratnih metrov prodanih za 872.000 evrov

Cene nepremičnin rastejo tudi v Ljubljani, a nikjer niso tako zelo visoke kot v Hongkongu, kjer stanovanje v povprečju stane kar 1,1 milijona evrov

Fotografija parkirnega mesta je simbolična

Fotografija parkirnega mesta je simbolična
© Spsmiler / WikiCommons

Johnny Cheung je za pičlih 12 kvadratnih metrov velik parkirni prostor v Hongkongu prodal za 872.000 evrov. Tako poroča ameriška televizija CNN, ki se sklicuje na vire v kitajskih medijih. Cheung je imel v lasti štiri od 400 parkirnih mest v neposredni bližini znane stolpnice, in to je bilo zadnje, ki ga je prodal. Tudi za preostale tri naj bi iztržil za šestštevilčno vsoto.

Parkirno mesto namreč stoji na lokaciji nasproti 79 metrov visoke poslovne stavbe The Center v izjemno prometni soseski Central. V nebotičniku imata med drugim poslovne prostore podjetje DBS Bank in odvetniška pisarna Robertsons Solicitors. 

To je nov, a zaenkrat še neuradni rekord za prodano parkirno mesto. Tudi prejšnji je bil postavljen v Hongkongu, lani je namreč nekdo za prostor za vozilo odštel 684.000 evrov.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.