Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

MediJJi

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Premier Janša je bil pred novim letom gost dveh televizijskih oddaj, ki sta lepo pokazali, zakaj si je desnica tako želela pokoriti slovenske medije. Na TV Slovenija je Janši na dušo pihal zvesti podanik Jože Možina in mu z lahkimi vprašanji omogočal, da je krivdo za zavoženo obvladovanje epidemije tako rekoč v celoti zvalil na opozicijo in ustavno sodišče, hkrati pa opeval delo vlade.

Še bolj bizaren intervju so izvedli na Planet TV, kjer je Janša gostoval skupaj s svojo ženo. Pogovora se verjetno ne bi sramovali niti v Severni Koreji, saj smo med drugim lahko izvedeli, kako je Janša v otroštvu trdo delal na kmetiji in prebral vse knjige v lokalni knjižnici, po zaroki pa čudežno našel mesece izgubljen zaročni prstan.

Grajenje kulta Janševe osebnosti je v polnem teku, zato je na nas, da tovrstnim zavajanjem ne nasedamo, pa čeprav jih zdaj deli tudi javna televizija. Ko bomo spomladi stali pred volilno skrinjico, ne pozabimo vseh mahinacij, ki si jih je privoščila ta vlada.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.