Jure Aleksič  |  foto: Borut Peterlin

 |  Mladina 30  |  Družba  |  Intervju

Naš imunski sistem je naš daleč najsposobnejši zdravnik - in samo njegova disfunkcija na nekem delu telesa sploh lahko pripelje do bolezni. V trenutku, ko se popravi imunski sistem, se pozdravi tudi sama bolezen - ne glede na to, katera.

 Zdenko Domančić: "Naš imunski sistem je naš daleč najsposobnejši zdravnik"

Zdenko Domančič, bioenergetik, o tem, kaj delajo njegove roke in kaj ima on pri tem, o bolezni, stresu, zdravljenju. O tem, kako energija pride v njegove roke in seveda o odnosu do znanosti in medicine.

Obstaja na stotine štorij in pričevanj, obstajajo bale časopisnih člankov, obstajajo uradni dokumenti zelo reputabilnih inštitutov, obstajajo cele knjige o tem dalmatinskem fenomenu. V zadnjih letih so postale na hrvaških televizijah oddaje o Zdenku Domančiću nič manj kot neki povsem samosvoj žanr. A nad vsem drugim obstajajo tisoči in tisoči ljudi, ki še vedno derejo v toplo snažno sobanico na vrhu blejskega hotela Lovec. Devetkrat od desetkrat so to hudo bolni ljudje z vsega sveta, ki so celo življenje plačevali kot žuti, zato da jih zdaj njihov uradni zdravstveni sistem v najboljšem primeru samo žali, v najslabšem pa aktivno zastruplja.

Ker se pri Domančiću zdravim tudi sam, lahko rečem, da nisem še nobene novinarske zgodbe spremljal tako podrobno kot prav to. In da se mi tudi nobena ni zdela tretjino tako zanimiva kot zgodba te blejske sobanice, kjer se iz tedna v teden rutinsko širijo meje predstavljivega. Če moja beseda komu kaj pomeni, jo brez vsake rezerve zastavljam za to, da Domančićeva metoda zdravljenja z bioenergijo deluje, da deluje fantastično in da ni nič manj kot škandal, da se ob vseh njenih uspehih na ustreznih inštancah še vedno nič ne zgane. Ampak dobro: kaj bi bilo na tej stopnji družbene gangrene sploh lahko manj presenetljivo kot pač še en škandal?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.