Zalogaj za fetišiste?

Breastfeeding

Štromi počiva od lovorik

Štromi počiva od lovorik
© Denis Sarkić

Igor Štromajer je zelo zaposlen artist. Nosilec številnih lovorik in avtor dosežkov s področja net arta (medmrežne umetnosti?) se je že konec marca skupaj z za muziko zadolženim BeitThronom in snemalcem vtihotapil v prazno klet moskovskega bolsh.oi teatra in izvedel ilegalni medmrežni performans oziroma teroristično baletno invazijo, drugi del net.baleta Ballettikka interkinettikka. Posvečena vsem plesalcem, ki niso mogli nastopiti v Bolšoju in mišljena kot izpolnitev izjave njegovega direktorja, da je treba vnesti "novo dinamiko" v gledališče, se špasno ekspresivna miniatura okravatenega in z leninsko bradico ozaljšanega Štromajerja, ki jo je treba zaradi tega, ker je podana v obliki z razmakom dvajsetih sekund posnetih stillshotov, šele zložiti v ples, se še dandanes nudi ljubiteljem na www2.arnes.si/~ljintima2/intima1.html.

Sicer pa avantgardista in ojdipovca Štromajerja takrat, ko ne pleni pozornosti na internetu - preklikajte katerega labirintov Virtualne baze Intima - tare nadloga, ki jo je izkazal že z opero v računalniškem jeziku in z udejstvovanjem v virtualni, a z vsemi medijskimi prijemi podprti inštituciji Borzi problemov (če je niste opazili na televiziji, poglejte na www.problemarket.com) in sicer, da goni gag do zasičenja ali zdolgočasenja ciljnega občinstva.

Ne tudi v šentviški galeriji P74, kjer bi lahko, surfajoč na zanimanju za umetnost, ki ga je s svojim porno ciklom pred časom zbudila Kapelica, na svojo razstavo Breastfeeding ali <317_kB_dojka.jpg> zvabil kako nedolžno žrtev in opazoval nje skrušenost z bolniške postelje v galeriji. Če seveda finte, tega, da gre za devetindevetdeset na disketah in z interneta posnetih podob dojenja, ene Štromijevih obsesij, podob, ki si jih sicer ne moreš ogledati, lahko pa si jih kupiš za od 900 do 999 SIT, ne bi razglašal vnaprej v medijih. Zalogaj za fetišiste računalniške opreme ali logistični spodrsljaj?

povezava