Je kultura lahko politična?

Izraelski filharmonični orkester in okupacija

Avgusta bo v okviru Festivala Ljubljana prišel Izraelski filharmonični orkester, po besedah organizatorjev eden najuglednejših orkestrov na svetu. A gibanje za pravice Palestincev BDS Slovenija je ob tem opozorilo, da se orkester vse od ustanovitve močno identificira z državo Izrael in s tem tudi s politiko okupacije. Organizator Festival Ljubljana očitke zavrača, saj se »ukvarja s kulturo, ne politiko«. Toda kot opozarja gibanje BDS, »kulturni dogodki nikoli niso politično nevtralni, ampak lahko, kot kaže primer Izraelskega filharmoničnega orkestra, reproducirajo obstoječe nepravične in nezakonite politike in prakse«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.