Staš Zgonik  |  foto: Uroš Abram

13. 7. 2018  |  Mladina 28  |  Družba  |  Intervju

Janko Kramžar, direktor ljubljanske Snage

»Ko odpadkov ne bom imel več kam odložiti, jih bom pripeljal pred ministrstvo ali pa pred vlado,« je prejšnji mesec zagrozil Janko Kramžar. V mislih je imel odpadno embalažo, ki jo občani vestno ločujemo in mečemo v rumene zabojnike. Ti odpadki – za njihov odvoz in ustrezno predelavo bi morale poskrbeti zasebne družbe za ravnanje z odpadno embalažo – se zdaj že več mesecev kopičijo na dvoriščih komunalnih podjetij, povzročajo dodatne stroške in pomenijo požarno nevarnost.

Pod Jankom Kramžarjem, ki največje slovensko komunalno podjetje vodi že 16 let, so se zgodili tektonski premiki. Snaga se je iz družbe, ki je bolj kot ne le skrbela za prevoz odpadkov do odlagališča, spremenila v enega paradnih konjev zavzemanja za bolj trajnostno ureditev delovanja družbe. In temu primeren je tudi razmislek direktorja, ki vse pogosteje izraža dvom o vsemogočnosti prostega trga ter prevladujoči politični in ekonomski ureditvi nasploh.

Kakšno je trenutno stanje v zvezi s kupi odpadne embalaže, ki jih nihče ne odpelje?

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.