Stanka Prodnik

 |  Mladina 27  |  Kultura

Izredni dogodki, praznični program

Kako smo prvič pogrešali Vladimirja Voduška

Vodušek in Penko

Vodušek in Penko
© Borut Peterlin

Nacionalka se, vsaj kar se tiče dnevnih sporedov, veliko bolj podreja dejavnikom okolja kot pa na primer komercialne televizije. Tako na nacionalki konec junija cela četica odide na počitnice, na dan državnosti pa drugi spored preplavijo dokumentarci tipa Brez smrti zemlja nikdar ne postane domovina. Nekako še razumemo, da je tako pomemben praznik treba zaznamovati z maratonom državotvornosti, nekoliko smešno pa je, ko zaradi obletnice televizije odpadeta tako monumentalni informativni oddaji, kot sta Vroči stol in Odmevi. In to ravno tisti ponedeljek, ko se je govorilo, da bo Vodušek menda še zadnjič gostil neuravnotežene goste, in ravno tisti ponedeljek, ki je sledil nedelji, ko so ponovno aretirali Ivana Zidarja in tokrat tudi Boštjana Penka. Tistega Penka, ki je le teden prej s svojo prisotnostjo v Vročem stolu razpištolil Barbaro Brezigar, da je še pred oddajo iz maske besno odšla na kavo in s seboj vzela še šefa kriminalistov, pozneje pa je Vodušku grozila s prijavo protikorupcijski komisiji.
Še sreča, da je v nedeljo Vodušek lahko vsaj v živo poročal s terena, najprej iz Zupančičeve jame, s “kraja prijetja Ivana Zidarja”, kjer so Zidarju zapečatili avto, zvečer pa izpred policijske postaje Moste, kjer sta bila Zidar in Penko na zaslišanju. In seveda, Vlado vse ve, ima več teorij, zakaj so ju aretirali, razlaga o “mising trejderjih”, pa narkomanih in brezdomcih, pa o tem, da bo zapečateni avto rabil kot “zaseženo gradivo oziroma zaseženi avto”. Ne pozabi niti omeniti, za kakšen avto gre, zraven pa je malce razočaran, češ da akcija ni bila tako spektakularna kot Čista lopata, in da so za aretacijo izvedeli zato, ker so očividci obvestili medije, da policisti sredi belega dne skoraj eno uro preiskujejo Zidarjev avto. Tragično se je zdelo tudi, da Zidar ni mogel na Dunaj, kjer bi si - tako kot Janša - ogledal finale evropskega prvenstva. Tako sta si aretiranca tekmo lahko ogledala na menda zelo majhnem televizorju na policijski postaji.
Kakšna drama, kakšna tragika. Zato smo hoteli še več, ponedeljkovo soočenje, besne goste, še več Vladovega jecljanja in teorij, uro pozneje pa v Odmevih goste, ki bi oddirjali iz Vročega stola. Pa nismo dobili nič od tega. V ponedeljek smo praznovali 50 let televizije, zato nas Zidarji in lopate niso zanimali, saj menda raje gledamo Mojco Mavec.
Medtem je skoraj neopazno zakrožila vest, da smo junija spet imeli rekordno, tokrat že kar 7-odstotno inflacijo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.