Stanka Prodnik

 |  Mladina 29  |  Kultura

Še posebej na zdravje!

Domoljubni piknik na Brdu

Jasna in premier

Jasna in premier
© TVSLO

Ob poplavi ponovitev je oddaja, ki je bila posneta pred manj kot 10 leti, pravi posladek. Pa četudi gre za posebno evropsko edicijo oddaje Na zdravje. Ne samo, da je šlo za razmeroma svežo oddajo, ekipa Na zdravje je že pred tedni zaključila z rednim programom, Romih je spokal na počitnice, potem pa je prišlo do (nepričakovanega?) dogodka - zaključka predsedovanja EU, ki ga je vlada nujno morala obeležiti v bolj zabavnem, nekritičnem okolju. In kdo je premierju bolj pisan na kožo kot pa domače vzdušje omenjene oddaje?
Tokrat sta se vsa domačnost in slovenskost preselili na Brdo, nekoliko osamljena Jasna pa je skušala biti manj čukovska in bolj ... no, evropejska. S predstavnico evropske komisije v Sloveniji je tako podučila slovenske tepčke, kakšna je evropska zastava, z Mojco Mavec pa sta malo pokramljali o tem, kako lepa je Slovenija. O bizarnih vložkih strašnih Jožetov ne bi izgubljali besed. Zanimivo so Jasno poslali tudi v Bruselj, kjer je mimoidočim delila potico, kar je bil tudi edini presežek oddaje. Če seveda odštejemo njen obisk pri predsedniku evropskega parlamenta. Kar frajerska poteza, čeprav je bil pogovor povsem banalen, a takole kramljati s Poetteringom v narodno-zabavni oddaji lahko štejemo med dosežke slovenskega razvedrilnega programa. A kaj, ko so potem v njegovo pisarno spustili dva folklorista, ki sta mu podarila slovensko kuharsko knjigo, in ko smo si že skoraj oddahnili, da se naši veseljaki niso osramotili, je folklorist Andrej na ves glas zavriskal.
Po seriji domoljubnih hitičev, ko so privlekli še Domicelja in Blagnetovo, se je Jasni pridružil sam premier, zaradi katerega so se oddaje verjetno sploh lotili. Seveda, Janez je utrujen, pol leta že ni bil z Urško na kavi, se pa veseli zabave, ki jo bo priredil za tisoče sodelujočih pri organizaciji. Za morje oziroma hribe ne bo imel časa, žal, bližajo se volitve, je pa fino, da mu ne bo več treba preklapljati med domačimi in mednarodnimi problemi. Morda mu bo tako ostalo več časa, da si organizira še kakšno specialno razvedrilno oddajo v prajm tajmu, le da upamo, da bo naslednjič bolj pazljiv in ne bo takole vsepovprek tolkel s kozarcem penine. Prevajalko francoske ambasadorke je ob tem spodrsljaju popadel neustavljiv kašelj. Gospa Gradišar, vas povsem razumemo. Malokrat se namreč zgodi, da še Jasna Kuljaj pokaže več stila kot sam premier. Jasna, na zdravje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.