Damjana Kolar

 |  Mladina 32  |  Kultura

Film in vino

4. Grossmanov festival filma in vina, od 9. do 16. avgusta

Roger Corman

Roger Corman
© Arhiv Mladine

Za vse filmske sladokusce in ljubitelje dobre kapljice se bo v Ljutomeru in prvič tudi v Murski Soboti odvijal Grossmanov festival filma in vina. Na ogled bo več kot 25 filmskih projekcij (med njimi tudi predpremiera filma Branka Djurića Traktor, ljubezen in rock’n’roll, za vlogo v njem je Tanja Ribič prejela nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Taormini) in 70 drugih festivalskih dogodkov (med njimi koncerta MI2 in Let 3, bogata vinska ponudba), ki bodo za obiskovalce brezplačni.
Več o programu nam je povedal programski direktor Tomaž Horvat: “Festival je posvečen neodvisni žanrski filmski produkciji, torej predvsem grozljivim, fantastičnim, divjim in provokativnim filmskim izdelkom, ki se bodo potegovali za naslednje nagrade: hudega mačka za celovečerce, Slakovega hudega mačka za kratke filme ter hrupnega mačka za glasbene dokumentarce. Filmsko dogajanje bo popestrila vinska ponudba, kjer se bodo vinarji potegovali za naslov ‘vinski hudi maček’. Glavni gost filmskega programa in dobitnik nagrade stari hudi maček za življenjsko delo bo nesporni kralj B-filma Roger Corman, kateremu bomo posvetili izbrano retrospektivo njegovih del. Svoj obisk je potrdil še kultni avtor grozljivk Brian Yuzna, znan po Re-Animator trilogiji. Glavni gost vinskega programa pa bo nekdanji svetovni šahov-ski prvak, legendarni Anatolij Karpov. Ves čas festivala se bodo snemali kratki filmi v Majhni delavnici groze. Vabljeni torej na enkratno filmsko prireditev, ki ji skoraj ni para v Evropi, kaj šele v Sloveniji.” Več na: www.grossmann.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.