Saša Eržen

 |  Mladina 40  |  Kultura

Gorati krožnik

Topografija v keramiki

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Arhiv Mladine

Japonce in Slovence druži ljubezen do gora - oboji častimo svoj najvišji vrh - in prav ljubitelji vršacev bodo še posebej veseli tega izvirnega keramičnega reliefnega krožnika iz Japonske. Dolg je dobrih trideset, širok dvajset, visok pa polsedmi centimeter in je zasnovan kot globoki krožnik, namenjen predvsem serviranju juhe. Topography Soup Plate, kot se imenuje, je za Kyouei design oblikoval Kouichi Okamoto. Ko na gorati krožnik naložite hrano, ustvarite enkratno, barvito in užitno pokrajino; juha ali omaka se v njem na primer takoj spremenita v jezero, obdano z vrhovi. Z malo domišljije za kosilo v talarju pričaramo idilični slovenski pejsaž: pire krompir uporabimo za s snegom pobeljene vršace, špinačo pa za gozd, v katerem jajce na oko predstavlja jezerce z otokom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Saša Eržen

 |  Mladina 40  |  Kultura

/media/www/slike.old/mladina/phudo_saa_eren.jpg

© Arhiv Mladine

Japonce in Slovence druži ljubezen do gora - oboji častimo svoj najvišji vrh - in prav ljubitelji vršacev bodo še posebej veseli tega izvirnega keramičnega reliefnega krožnika iz Japonske. Dolg je dobrih trideset, širok dvajset, visok pa polsedmi centimeter in je zasnovan kot globoki krožnik, namenjen predvsem serviranju juhe. Topography Soup Plate, kot se imenuje, je za Kyouei design oblikoval Kouichi Okamoto. Ko na gorati krožnik naložite hrano, ustvarite enkratno, barvito in užitno pokrajino; juha ali omaka se v njem na primer takoj spremenita v jezero, obdano z vrhovi. Z malo domišljije za kosilo v talarju pričaramo idilični slovenski pejsaž: pire krompir uporabimo za s snegom pobeljene vršace, špinačo pa za gozd, v katerem jajce na oko predstavlja jezerce z otokom.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.