|  Mladina 41  |  Kultura

Aves, vokalna skupina

Striptiz ... o svojem glasbenem ustvarjanju

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz_bpet.jpg

© Borut Peterlin

Vokalna skupina Aves prihaja iz Krškega in jo sestavlja 15 deklet. Nastale smo na pobudo treh članic: Petre, Darje in Nike, slednja pa je tudi zborovodkinja skupine. V našem repertoarju najdete vse, od črnskih duhovnih, ljudskih do popularnih pesmi. Od drugih vokalnih skupin se razlikujemo po tem, da na željo gostitelja pripravimo tudi pesem po njegovem izboru, saj večino aranžmajev pišeta kar Nika in Darja sami. Delujemo od letošnjega januarja, v čast pa si štejemo, da smo bile v tem času povabljene tudi na poroko Monike Pučelj.
Članice vokalne skupine Aves, naše ime v latinskem prevodu pomeni ptice, smo sekcija enega najboljših slovenskih amaterskih orkestrov, Pihalnega orkestra Videm Krško. Pod orkestrskim okriljem deluje tudi več drugih skupin, denimo D’Palinka band in Tolkalska skupina Na muč.
Če želite slišati ptice, si lahko ogledate posnetke na naši spletni strani http://www.godbakrsko.si/aves/ ter nas povabite v goste.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.