Stanka Prodnik

 |  Mladina 41  |  Kultura

Statistik in oblikovalec grafov Grims

S kom polemizira Polemika?

Vmesno obdobje med volitvami in prvim sklicem novega državnega zbora je morda res nekoliko nehvaležno za oblikovalce informativnega programa. Po prejšnji vladi se ne splača več udrihati, nova pa razen ugibanj in načelnih obljub še ni ničesar ponudila. A nekaj je jasno: Peter Jambrek se spet počuti dobro, ko takole rahlo zleknjen v sedež pri Ladu Ambrožiču kot kakšen dedek najprej razlaga, da so za poraz Janše krivi nesproščeni mediji, potem pa še pojasni, da mediji v resnici nimajo nobenega vpliva. A to konec koncev ni več pomembno, daje vtis Jambrek, spet bodo lahko odigrali vlogo opozicije, tisto, ki so je tako vajeni in so jo že dodobra naštudirali. Enako velja za Grimsa, ki je v ponedeljek v novi oddaji Polemika, ta je nasledila Voduškov Vroči stol, nekoliko zibajoče že urejal teren za nova štiri leta opozicijskega godrnjanja.
Polemika je sicer koncept Vročega stola, prirejen za povolilno obdobje, ko Vodušek ne igra več advokata določene politične opcije in ko je zdaj že bivša vlada izgubila voljo do nastopanja. Ubogi izgubljeni Tomaž Bratož je prve pol ure cepetal na sredini, ki tokrat ni pomenila idejne ločnice, saj je bil Grims resnično osamljen predstavnik poražencev, in moledoval, da naj mu ja kdo vsaj nekaj malega namigne o tem, kdo bodo novi ministri. Res smola, da si za osrednjo temo “polemične” oddaje izbereš nekaj, o čemer nihče ne želi govoriti, in pri tem trmasto vztrajaš, tudi potem, ko se debata vsaj nekoliko razvije okoli druge teme. Umirjen ton verjetnih bodočih ministrov res ni obetal živalskega tuljenja, ki ga je bil iz gostov pripravljen izvleči Vodušek, a kljub temu bi si tovrstne kultiviranosti v prihodnosti želeli čim več, pa čeprav za ceno poceni humorja. Ostanek prejšnjih časov je bilo tako Grimsovo mahanje z grafi o uspehih njegove vlade, pri čemer ni pozabil manipulirati z lestvicami, ko je naenkrat razlika med 3 in 5 enaka razliki med 10 in 100. Pa ne bi preveč kritizirali grafika in statistika Grimsa, ki v prostem času napiše tudi kak zakon o RTV Slovenija. Hibrid med Vročim stolom in Odmevi bi morda res lahko ponudil kaj bolj polemičnega.
Poleg tega da Bratožu ni uspelo izvedeti, kdo bodo prihodnji ministri, ostaja še eno večje vprašanje, ki je na koncu oddaje ostalo neodgovorjeno: kdo je polemiziral s kom? Bratož z Voduškom, Grims z Bratožem ali Gerič s kolegom Štefančičem, ki so mu takole prikladno podtaknili informativno oddajo v termin Studia City?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.