Damjan Kolar

 |  Mladina 50  |  Kultura

Lili - razglednice futuristične ljubezni

Premiera plesno-gledališkega projekta

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved50.jpg

© Arhiv MGL

18. decembra bodo na mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega uprizorili še zadnjo letošnjo premiero Lili - razglednice futuristične ljubezni, Iz življenja Lili Brik in Vladimirja Majakovskega, ki je nastala v produkciji društva Celinka in MGL. Pisma, izmenjana med Lili Brik (1891-1978) in Vladimirjem Majakovskim (1893-1930), so priča njune ljubezni, ki v realnosti sicer ni dolgo trajala, toda v poeziji je Vladimir zgradil Lili svet, v katerem je ostala večno njegova. Avtorica dramatizacije in režiserka je Klavdija Zupan, dramaturginja in koreografinja je Uršula Teržan. V predstavi nastopajo Mirjam Korbar Žlajpah, Milan Štefe, Uršula Teržan in Igor Sviderski.
Avtorica dramatizacije in režiserka Klavdija Zupan je o predstavi zapisala: “Gledališki prikaz tako kompleksne zgodbe je nujno omejen na posamezne impresije. Zgodba ljubezenske zgodovine Lili in Vladimirja je prikazana skozi tri različne pripovedne ravni - v igranih prizorih z imaginarnimi dialogi, ki bi se lahko zgodili med ljubimcema, v plesnih sekvencah, pri katerih se čustva ali tudi pričakovanja ljubimcev selijo v polje umetnosti, in s filmom, ki njuno zgodbo nadgrajuje z vizualnimi impulzi. Vse tri ravni predstave se sestavijo v slikovit album impresij čudovite ljubezenske zgodbe, ki je probleme in ovire vsakdanjosti premagovala z umetnostjo. Film, ples, gib in besede v predstavi Lili nanizajo album razglednic futuristične ljubezenske zgodbe, kot sta jo živela bard revolucije Vladimir Majakovski in nesporna ikona Lili Brik.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.