|  Mladina 52  |  Kultura

Mednarodni festival animiranega filma Animateka

Ustvarjalci festivala Animateka, ki je bil sredi decembra v Ljubljani, o tem, kako so v letu 2008 zašli v stisko in potem tudi izšli iz nje

“Animateka je bila maja pred resno odločitvijo, ki je ni sama izbrala. Filmski sklad ji je ukinil 84 % finančnih sredstev in zaprli so ji izvedbeni poligon, dom, kjer se je počutila sprejeto in razumljeno. A obe težavi sta se rešili in ekipa Animateke lahko pove z zadovoljstvom, da je bila jubilejna peta edicija nadvse sladka in uspešna!
Cilj festivala je, da vsako leto predstavi novo produkcijo kratkometražnega animiranega filma v Vzhodni in Srednji Evropi, tako slovenskemu občinstvu kot avtorjem ter drugim poznavalcem animiranega filma iz tujine. Festival Animateka je stična točka za mednarodno srečanje in izmenjavo izkušenj avtorjev, študentov, selektorjev, novinarjev in občinstva na področju animiranega filma, ki je v Sloveniji še vedno premalo prepoznan. A čez leto bo tukaj že nova festivalska bomba, ki bo med ljudi razpršila nove, sveže izdelke.
Na fotografiji smo lisička v imenu Maše Peče (asistentka pri produkciji), Rok Govednik (predstavnik za javnosti), Urška Jež (izvršna producentka), Igor Prassel (programski direktor), Hana Repše (koordinatorka vzgojno-izobraževalnega programa) in Sabina Briški (koordintorka gostov).”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.