Damjana Kolar

 |  Mladina 26  |  Kultura

Ana Desetnica

Dvanajsti mednarodni festival uličnega gledališča

Bängditos: Preobilje

Bängditos: Preobilje
© Arhiv Mladine

Festival, na katerem se bo predstavilo okoli 300 artistov iz 16 držav, ki bodo pripravili 76 uličnih nastopov, bo letos poleg Ljubljane in Maribora obiskal še Cerkno, Kamnik, Celje, Šoštanj in Vrhniko. Tradicionalno ga bo odprla nova predstava Gledališča Ane Monro z naslovom Kletka, v naslednjih dneh pa se bodo med drugim zvrstili še nova premiera Štefke in Poldke Grema smučat!, fantastična povorka francoske skupine Cie. Malabar, tradicionalna indijska povorka skupine Milon Mela ... Festival bo letos ponudil neobičajno vstopnino - v sodelovanju z Zvečevim in čokolado Mikado bodo obiskovalci za 1 evro lahko kupili čokolado oziroma bon v obliki čokolade.
Organizator festivala je Gledališče Ane Monro, zato nam je več povedal njegov vodja Goro Osojnik: “Dvanajst let na ulici človeka kar utrdi. Tudi festival, ki polni ulice in trge širom po Sloveniji z uličnim gledališčem. Četudi se center mesta vedno bolj zapira in se zdi, da meščani tu nismo več tako dobrodošli, se Ana Desetnica še vedno trudi biti festival, namenjen predvsem domači, lokalni publiki. Letos v Ljubljani še toliko bolj, saj skupaj s Poljanci poskušamo oživiti koncept sosedskega praznika - Gostijo Poljane. Drugače pa bo gledališkega programa na ulicah veliko in precej bo tudi atraktivnih nastopov - priporočam Cirkus Kansky, pa Bängditos, Gledališče Ane Monro, Klobukarsko ulico, Tirana cirkus, Plovdiv Drama Theatre, Šuglo in ne nazadnje tudi spektakularno povorko Popotovanje ladje Vodosanje. Kot so včasih rekli - od nas do vašega srca ...” Več na: www.anamonro.org.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.