Damjana Kolar

 |  Mladina 47  |  Kultura

Letu štuke

Koncert sarajevske skupine

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved47.jpg

© Arhiv Mladine

V ljubljanskem Orto klubu bo 27. novembra prvič v Sloveniji nastopila sarajevska pop-rock skupina Letu štuke, ki je že konec 80. let veljala za vodilno na lokalni demosceni, a je njeno svetlo prihodnost presekala vojna. Reanimacija skupine se je zgodila leta 2004, leto kasneje pa je izšel prvenec Letu štuke, ki je doživel odlične odzive pri publiki in tudi pri glasbenih kritikih. Vodja in glavni avtor besedil je pevec in kitarist Dino Šaran, njegovo klepanje rim pa mnogi primerjajo s tistim, kar je počel legendarni Johnny Štulić iz Azre. Poleg njega so v skupini še Dejan Ostojić (bas), Đani Pervan (bobni), Dino Vatrenjak (kitara) in Slobodan Ćosić (klaviature). Leta 2008 so izdali drugi album Proteini i ugljikohidrati in z njim postali popularni tudi na Hrvaškem, v Srbiji in Črni gori. Zdaj torej prihajajo še v Slovenijo.
Več o skupini je povedal rocker Igor Pavković, ki se je nad njo navdušil pred štirimi leti: “Osvojili so me že z nekaj takti in s stihi balade Mjesto za dvoje. V hipu me je posesalo v zgodbe, ki jih izjemno doživeto in prepričljivo podaja tekstopisec Dino Šaran na način, ki se ga ne bi sramovala ne Štulić ne Mladenović. Ker so bili na grudi pod Alpami do sedaj brez krivdnih razlogov prezrti, sem pred njihovim prvim nastopom pri nas silno vznemirjen. Še posebej, ker sem preveril tudi njihov nastop pred dnevi v Zagrebu. Tam jim je v dobrih dveh urah set triindvajsetih pesmi odpela kar nabita dvorana.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.