Stanka Prodnik

 |  Mladina 49  |  Kultura

Angelca & alkoholiki

Končno konec kmečkih večerov na Popu

Finalista med “slavnimi” kmeti, Goran in Artur

Finalista med “slavnimi” kmeti, Goran in Artur
© pop tv

Ne glede na to, kako stoično smo prenašali Kmetijo slavnih in vse njene franšizne izpeljanke, ji na koncu vendarle nismo mogli ubežati. V ponedeljek nas je namreč v tabloidu, ki slovi po izbranem jeziku piscev, pričakala serija fotografij penisa Arturja Šterna, ki naj bi pomenile finale vseh bizarnosti, s katerimi nas je v zadnjih treh mesecih posiljevala Pop TV. Seveda, lahko bi držali prste stran od tabloidov in lahko bi sistematično bojkotirali prvaka komercialnih televizij na Slovenskem, a po pravici povedano, se nam niti ni ljubilo. Kmetija je trajala in zdaj je je konec. Da bi počastili to olajšanje, smo v ponedeljek gledali finale in kopico “slavnih” kmetov, ki pa se jim, tako kot nam, tega ni ljubilo početi.
Posneli so nove komade, napisali so knjige, odprli svoje lokale in povečali povpraševanje po nastopih v živo. Pravzaprav je bil finale za tekmovalce zgolj formalni zaključek uspešne promocije in povsem logično je, da se finalistoma Goranu in Arturju ni ljubilo žagati in vrteti v krogu, ko pa si bosta nagrado tako ali tako baje delila. In ko smo spremljali ta kmečki dolgčas, smo nehote nostalgično pomislili na tiste čase, ko smo voditeljico Anjo Tomažin gledali ob nedeljah popoldne, ko je z dlančnikom mamasto čepela ob Ladu in razkazovala naramnice svojega spodnjega perila. Pomislili smo na to, kako smo jo takrat na neki način imeli radi, ker je znala kuhati v petkah in ker se je po potrebi v studiu tudi zjokala. A v ponedeljek - ko smo blondinko opazovali, kako Arturja sprašuje, ali ima s sotekmovalko porno zvezdo tudi bolj intimen, ljubeč odnos, ta pa ji je odgovoril, da imata spolne odnose in da ti potekajo večinoma leže - bi se prej zjokali mi.
Joka vredna je bila tudi vsaka situacija, ko so vprašanje zastavili strokovni komentatorki Angelci Likovič, tisti stari mami, ki je svoje čase menda učila samega Janšo. Ko je dobila besedo, takrat je publika ponorela od veselja, Likovičeva mama pa je začela s svojo verbalno diarejo. Seveda, po njenem so vsi slabi, vsi so pijanci, nemoralni, predvsem pa malo preveč nagi. A ne pozabimo - tudi Angelca se je še pred nekaj meseci v Jani rada slikala zgolj v modrcu, medtem ko je okopavala krompir. Ampak Angelci se ljubi kritizirati, in to zelo. Angelca uživa, ko ji ljudje ploskajo. Angelca uživa, ko lahko alkoholike ošteva kot mlade, osnovnošolske janšeke, zraven pa žanje huronske aplavze publike, ki se je med finalnim dvobojem dveh pijancev drla: “Pejt dumov!” Pravzaprav bi finale lahko rešili samo, če bi v studio povabili Nino Osenar, ki bi Angelci lahko ponovno razložila, da tako kot ona ne gleda prenosa maše po televiziji, tudi njej pač ni treba gledati stvari, ki se ji gnusijo.
Finale nas je tako pustil hladne. Še oglas za oddajo Preverjeno nas je bolj razburil, ko so pokazali Viranta, ki je strokovno potožil, da je Kresalova za žensko v politiki preveč ostra. Ah, kaj bi nekdanji minister Gregor, ki po koncu mandata paradira samo še v puliju in ki se je v zadnjem Hri-baru pohvalil, da trenutno dobro zasluži, povedal šele o Angelci ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.