|  Mladina 3  |  Kultura

Primož Žižek, direktor Zavoda Tovarna

... o fotografskem projektu PictureSlovenia.com (Poslikajmo Slovenijo), ki ga je izpeljal Zavod Tovarna in na katerem je zmagala fotografija Kačne jame, ki jo je naredil jamski fotograf Peter Gedei

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz03primoz_zizekb5.jpg

© Borut Peterlin

“S pohodom digitalnih fotoaparatov smo postali zapisovalci časa in prostora tako rekoč vsi. Moč fotografije in moč interneta v enem pa je recept za noro izkušnjo. PictureSlovenija omogoča promocijo fotografij o Sloveniji, druženje fotografov in sodelovanje na natečajih in pri glasovanjih. Glavni namen PictureSlovenia.com je na svetovnem spletu povečati konkurenčnost in prepoznavnost Slovenije v obliki fotografij in promocija avtorjev in njihovih del, doma in na tujem. Za dosego teh ciljev uporabljamo inovativne tehnologije, vzpostavljamo kreativne odnose s številnimi ustvarjalci in partnerskimi podjetji in organizacijami, ki v tem početju prepoznavajo tudi svoje cilje in poslanstvo. Natečaj Poslikajmo Slovenijo je bil namenjen izboru fotografij, ki najbolje prikazujejo Slovenijo v kategorijah, ki so razpisane in kot jo doživljajo fotografinje in fotografi - profesionalni in amaterski. Na natečaj je prispelo rekordnih 8500 fotografij, med katerimi je žirija izbrala 16 najboljših. Portal PictureSlovenia.com so obiskali uporabniki iz 57 držav.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.