18. 2. 2010  |  Mladina 7  |  Kultura

Ma & Al

Performans Ivice Buljana, Mini teater, Ljubljana

Polona Vetrih, igralka

Polona Vetrih, igralka
© Borut Krajnc

Polona Vetrih, igralka: “Performans Ma & Al Ivice Buljana pomeni nov korak tega briljantnega in večkrat nagrajenega režiserja. Skozi skrajni obup in otepanje z njim in z duhovi iz preteklosti sta me izjemna igralca, Marko Mandić in Senka Bulić, ki sta predstavljala družino Glass, zvabila v zasebni kozmos, v katerem običajna medčloveška merila in razmerja ne obstajajo več, kjer dominira le vse ali nič, radikalne emocije, zavezništvo, poniževanje, priznavanje vrednosti, izničevanje ... Izjemen večer.”

Maruša Geymayer - Oblak, igralka SMG in gledališka pedagoginja na DŠBB: “Skozi preigravanje obeh igralcev v vrhunski kondiciji in prepričljivi kreativni navezi se je nenavadni literarni kolaž dveh avtorjev, J. D. Salingerja in B.-M. Koltèsa, spojil v poseben dogodek. Igralca Senka Bulić in Marko Mandić sta me presunila in začarala, s simpatičnimi ‘buljanovskimi’ prestopi čez ‘rampo’ pa tudi nasmejala. Predstava je v meni sprožila marsikatero misel o gledališču in svetu nasploh.”
 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.