|  Mladina 11  |  Kultura

Ko sem bil mrtev

Gledališka predstava Po burleski Ernsta Lubitscha in v režiji Diega de Bree, SNG Drama, Ljubljana

Barbara Orel, gledališka kritičarka in teoretičarka ter docentka na AGRFT

Barbara Orel, gledališka kritičarka in teoretičarka ter docentka na AGRFT
© Borut Krajnc

Barbara Orel, gledališka kritičarka in teoretičarka ter docentka na AGRFT: “Uprizoritev rekonstruira Lubitschev film kot burleskno travestijo in ga posodablja v kontekstu queer estetike. To je potrošen gledališki komad, ki še zdrži intenziteto preproste situacijske komedije, imenitna igralska zasedba pa se nabrito razmahne v normativu malce patetične ekspresije in z užitkom šarmira gledalce. Teatrski eros deluje kot poživilo, ki se lahkotno konzumira.”

Gorazd Trušnovec, urednik revije Ekran: “Predstava ponuja več gledalskega užitka kot predloga zanjo, ki je, priznajmo, bolj filmskozgodovinska kurioziteta kot Lubitscheva mojstrovina. Sicer pa me zadeva navdaja z optimizmom, da bomo - ko bo sprejeta dokončna rešitev vprašanja slovenske filmske produkcije - domače filme spet lahko hodili gledat kar tja kot pred slabim stoletjem, v dobro financirana gledališča. Pa čeprav, kot kaže trend, le v odrskih priredbah.”



 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.