18. 3. 2010  |  Mladina 11  |  Kultura

Janja Majzelj, igralka

... o svoji plošči Krizantema na klavirju, na kateri lahko slišite v živo odpete šansone Svetlane Makarovič iz istoimenske predstave

/media/www/slike.old/mladina/pstriptizjanjamajzej.jpg

© Borut Peterlin

“‘Tule pa napišeš nekaj o sebi ...’ Super, sem rekla, in napisala 1500 znakov preveč. Ne znam jih skrajšati, ker se pomen izgubi ali pa to več nisem jaz. Ne znam se stlačiti v 1100 znakov, niti v milijon ne, če bi bilo to pravilo, sploh se ne znam stlačit nikamor, kadar je inspiracija določena s formo. Tole je okoli 700 znakov mene. Se bremzam, da me ne ponese.
Nauk te zgodbe je, da vnaprej določena pravila pri meni osebno onemogočajo kreativnost, ker se takrat trudim, da bom ‘prav’. CD s šansoni Svetlane Makarovič ‘Krizantema na klavirju’ je na srečo čisto ‘narobe’. Posnet je na premieri istoimenske predstave, torej v živo. Na njem lahko slišite, kako se zmotim v tekstu. Ne morete pa videti psa, ki teka po odru brez ketne in nagobčnika. Za to bo treba priti v gledališče.
To je to. Na CD-ju je veliko več. Šansoni Svetlane Makarovič, ki garantirano zbrišejo 100-odstotno vse gube, in z njimi lahko letiš, ne da bi te kdo sestrelil.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.