Damjana Kolar

 |  Mladina 33  |  Kultura

Festival Carniola

Od 20. avgusta do 26. septembra

Kok ti men zdej dol visiš

Kok ti men zdej dol visiš
© Žiga Koritnik

Na različnih lokacijah starega mestnega jedra v Kranju (Grad Khislstein, Pungert, Creinativa, Prešernovo gledališče, Dvorana Storžič) bo v organizaciji Art Centra, zavoda za kulturo mladih potekal mednarodni multikulturni festival, ki je že močno zasidran v gorenjskem in širšem slovenskem kulturnem prostoru. Tudi letos se obeta pester program s koncerti klasične in popularne glasbe, gledališkimi predstavami, opero, filmom ter spremljevalnim otroškim programom. Na koncertih bodo med drugim nastopili Darkwood Dub, Mariachi Internacional Alma de Mexico, Moveknowledgement, Sambadebluez, Katanija, v okviru gledališkega programa pa bodo na ogled predstave Skopuh (Mestno gledališče ljubljansko), Kok ti men zdej dol visiš (SMG Ljubljana) in Patty Diphusa: izpovedi porno dive (Društvo Familija in MGL).
O festivalu nam je več povedal direktor Matej Gal Pintar: “Letošnji 8. festival Carniola bo prvič zaživel v jesenski podobi. Razlog je prestavljena gradnja letnega gledališča Lunin vrt, kjer smo upali, da se bo odvila glavnina festivala. Prvič smo se povezali s festivaloma Pisana loka in Kamfest ter izdali festivalski časopis v 20.000 izvodih. Poskrbeli smo za pester program, ki bo zadovoljil tudi najzahtevnejše obiskovalce. Koncert Josipe Lisac, Terrafolk s Simboličnim orkestrom pod taktirko Izidorja Leitingerja, Laibach - Revisited, Opera Apotekar, Veliki simfonični orkester dirigenta Lojzeta Krajnčana so le nekateri vrhunci letošnjega programa.” Več na: www.festivalcarniola.com

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.