|  Mladina 41  |  Kultura

Matjaž Tančič: Mimikrija

Razstava 3D-fotografije, Kino Šiška, Ljubljana

Rahela Jagrič, režiserka in avtorica igranega 3D-filma Coming Home

Rahela Jagrič, režiserka in avtorica igranega 3D-filma Coming Home
© Arhiv Mladine

Rahela Jagrič, režiserka in avtorica igranega 3D-filma Coming Home: “Matjaž Tančič je globino oziroma tretjo dimenzijo uporabil kot ‘novo’ umetniško orodje. Ta obiskovalca razstave ‘potegne’ v svet, ki daje občutek resničnosti, otipljivosti in celo ranljivosti. Dokazal je, da se stereoskopske fotografije loteva premišljeno, kar je vidno v kompoziciji, ki je prilagojena stereoskopski tehniki, in tudi v celotnem konceptu smiselno izrablja tretjo dimenzijo kot sredstvo za prikaz kontrasta med urbanim okoljem in naravo.”

Nika Ravnik, modna oblikovalka
: “Na razstavi Mimikrija sem izjemno uživala. Za posamezno fotografijo sem si vzela več časa kot sicer in jo opazovala iz poljubnih zornih kotov, vsakič pa mi je povedala drugačno zgodbo s svojo globino in lažnim premikanjem, ki ju je ustvarila 3D-tehnika. Res zabavno. Počaščeno pa sem se počutila, ker sem lahko na dveh fotografijah opazovala tudi delček svojega diplomskega dela ‘Dekonstrukcija vojaške uniforme’.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.