Stanka Prodnik

 |  Mladina 12  |  Kultura

Hvala, Slovenija, oprosti, Bosna

Kako smo se zabavali med začetkom napada na Libijo

Dobitnica viktorja Jelena Aščić

Dobitnica viktorja Jelena Aščić
© Borut Krajnc

Po letošnji Emi, ki je verjetno prva, ki nam je prinesla kup poslušljivih uspešnic, smo se veselili tudi podelitve viktorjev, medijskih nagrad, prenos katerih je tokrat po dolgem času pripadel nacionalki. In sobotna prireditev je imela vse: svoje dobre in slabe trenutke, smešne vice in tiste šovinistične, pa tudi dobitnike, ki so si nagrado res zaslužili, in tiste, ki si je niso in so se potem sramotili še s svojimi zahvalnimi nagovori.
Tako smo se zagotovo najbolj smejali ob šali, da občinstvo voditelja Boštjana Gorenca - Pižamo in Lucijo Ćirovič gleda tako grdo, kot Rosvita Pesek gleda Gregorja Golobiča. In prav ta voditeljica, ki je pozneje prevzela nagrado za najboljšo informativno oddajo, ki bi jo vsaka normalna komisija sicer podelila oddaji Globus, je s svojim zahvalnim govorom najbolj zgrešila sentiment tistega večera. Iz Jeseničanov, ki jih je v eni izmed nagrajenih oddaj označila za idealno okolico za zapornika iz Guantanama, se pač ni pametno norčevati, vsaj ne na večer, ko slavita Jelena Aščić z izjemnim dokumentarcem o bosanskih delavcih in Denis Avdić, ki je v imenu “od svojih dol” Hildi Tovšak pokazal sredinec. A Rosviti Pesek, ki je Gorenca preimenovala v “piđamo”, za to verjetno ni bilo mar; odnesla je devetega viktorja za oddajo, ki si nagrad že nekaj časa ne zasluži več.
Ko smo že ravno pri zahvalnih govorih, ne moremo mimo Boštjana Romiha, ki je celi dvorani razložil, da bi on sicer imel še več otrok, a žene, ki je v petem mesecu nosečnosti, ne more siliti k spolnim odnosom. Romih, ki sicer slovi po tem, da je najslabši oponaševalec Bosancev, kar jih je, je tako še enkrat potrdil, da resnično sodi samo še v okolje frajtonaric in kelnaric.
Sicer pa smo bili v soboto zvečer kar nekajkrat tudi zadovoljni s potekom dogodkov. Kot rečeno, smo nagrado privoščili Jeleni Aščić, pa tudi oddaji Muzikajeto. Pri glasbenem viktorju, kjer je bil ponovno nominiran Marko Vozelj, za katerega zadnja leta slišimo le še na podelitvah viktorjev, pa smo bili presrečni, da smo lahko nagrajenca, Jana Plestenjaka, tisti večer tudi slišali v živo. Prikimavali smo tudi viktorjem za posebne dosežke ter viktorju za Saša Hribarja, ki je zadnje čase v svoji novi radijski oddaji prav simpatičen.
Da sta svoje minute na odru doživela tudi prejšnja voditelja viktorjev, nas ni presenetilo, a padec Jurija Zrneca na raven vicev “strašnih Jožetov” in razvlečena pesem Tadeja Toša sta nas. Pižama in Čirovićeva sta nas občasno malce nasmejala, najbolj zabaven pa je bil zagotovo seniorski zaključek z Domiceljem in mlado poslovno žensko ter nagrado za življenjsko delo.
In medtem ko smo se mi smejali Draganu Buliču, ki si je spet vzel nekaj minut za čebljanje kar tako, so se v informativni redakciji že pripravljali na poročanje o začetku napadov na Libijo. Med viktorji se je namreč začela nova vojna.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.