Daleč od nebes

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje za štiri oskarje nominirani film, ki pokaže, da ni nič bolj kičastega od popolnosti - in nič lepšega od ženske, ki gre za svojo željo

Mestece Hartford v Connecticutu leta 1957 ni Daleč od nebes (Far From Heaven, 2002). Vsaj tako se zdi Cathy Whitaker (Julianne Moore), srečno in vdano poročeni, dobro situirani in okolju prijazni gospodinji: ima dva otroka, dobro plačanega moža (Dennis Quaid), uslužbenca nekega TV podjetja, zvesto prijateljico in črno služkinjo, na vsakem koraku skuša biti koristna, tako doma kot v lokalni skupnosti, načrtuje praznične zabave, kosila in večerje, predano nakupuje, hja, svoj lik - lik graciozne, idilične patriarhalne gospodinje - hoče prignati do pojma, do pop modela. Vse, kar počne, je brezhibno. Hiša, v kateri živi, je brezhibna in v popolni rimi s technicolorjem jesenskega listja. Zdi se, da v tem svetu celo narava le pozira. Vse na Cathy je brezhibno - njena obleka, njena pričeska, njene manire, njena diskretnost, njena zapetost, njena tesnoba, njene iluzije, njene fantazije. In tudi njen smisel za detajl je brezhiben. Če bi bila površina perfektna, bi se lahko oblekla v Cathy Whitaker, ki izgleda kot Eisenhowerjeva reklama za imitacijo življenja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: