Ksenja Hahonina

5. 12. 2004  |  Mladina 48  |  Kultura

Magibor

Skrivnosti trgovanja s čarovniškimi triki

Program Avstrijca Gerharda Lattacherja, sicer 'gospodarja obročev', je sestavljen iz 'ponesrečenih' trikov, s katerimi spravlja občinstvo v smeh.

Program Avstrijca Gerharda Lattacherja, sicer 'gospodarja obročev', je sestavljen iz 'ponesrečenih' trikov, s katerimi spravlja občinstvo v smeh.
© Borut Peterlin

Med sprehodom po sejmu mednarodnega festivala čarodejev v Mariboru so navadnega smrtnika obhajali občutki izgubljenosti, opeharjenosti in še kateri od teh nelagodnih občutkov ... Ker pa je bilo ravno navadnih smrtnikov bore malo, saj je bil vstop dovoljen samo preverjenim pripadnikom čarodejskega ceha, iz novinarskih vrst pa si je zaupanje zaslužila le Mladina, in ker so se vsi obnašali, kakor da vedo, kako se uporablja, recimo, prefinjena konstrukcija za štiristo evrov, ki še najbolj spominja na majhno kletko, se je nelagodje stopnjevalo z ogledom vsake nove sejemske stojnice. No, skrivnost unikatne "kletke" je rešil Yuji Yamamoto, ki je v štajersko prestolnico prišel iz Japonske. Brez posebnega truda, pravzaprav v enem samem hipu, se zloži v paličico. Torej jo lahko na hitro potegnete iz rokava ali kako drugače presenetite občinstvo. A pri razkrivanju drugih razstavljenih proizvodov je bil mladi direktor japonskega podjetja, ki izdeluje čarodejsko opremo, precej zadržan. Še več, ko je zagledal fotografa, se je hitro omejil na besedičenje o tem, kako všeč mu je Slovenija, ker je tako čista, in se nato zavil v molk. Držal se je namreč nepisanega pravila čarovniške skupnosti - nepoučenim se triki ne razlagajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €